22 januari 2023
17:00

FC Kurdtuna

Referat: Katrineholms SK - FC Kurdtuna

KSK Futsal började rätt svagt i inledningen av säsongen och även om vi vann en del matcher runt jul så har det inte riktigt flutit på som under föregående år. Det är ju lite starka namn som inte varit med eller endast deltagit sparsamt och det påverkar förstås. Nu är ändå käslan att vi varvart upp lite grann och de två senaste matcherna har spelet blivit allt bättre och vi har kunnat segla ifrån målmässigt i flera matcher. Vinsterna börjar rada upp sig och inför söndagens match var vi uppe i 5 raka.

Kurdtuna slog vi i Vilsahallen före nyår med 10-5 men det var inte någon bra prestation. På söndagskvällen var det dags igen och då match i Nyhemshallen. Vi inleder rätt ok med en stark defensiv och får då lite lägen och Anton gör två baljor efter ca 5-6 minuter men Kurdtuna reducerarar och när Ali gör 3-1 reducerar de snart nog igen. Det är ju vi som är spelförande och det känns som vi skapar tillräckligt för att gå ifrån ordentligt men Kurdtunas målvakt är deras bästa spelar under denna period. Vi bränner de flesa lägen trots flera bra kombinationer men det känns omöjligt att det ska bli match av detta även om det målmässigt är jämnt rätt länge. Under några minuter mellan minut 12-15 ser vi dock till att göra tre mål som kommer efter bra omställningar och där vi antingen avsluter genom sidledspass eller högt. Strax före halvtidsvisslan sätter Hampus sitt andra för dagen och vi har 7-2 i paus och det känns rätt avgjort.

I andra börjar vi med en riktigt bra och stabil defensiv så de kommer knappt till avslutslägen. När man spelar starkt hemmåt skapas alltid chanser och det ramlar in tre bollar till och vid 10-2 har vi presterat en riktigt bra match och visat var skåpet ska stå. Sedan blir det Hawaii och skolgårdsfotboll där de ligger kvar med 1-1,5 gubbar när det tappar boll och vi gör det samma när vi tappar bollen så det blir mål hej vilt. De kommer inte så mycket närmare men känns lite onödigt att släppa in fem mål i andra men samtidigt gör vi 10 framåt så det är ju istället riktigt bra och det var många fina spelsekvenser. Det mest upphetsande som händer på de sista tio minuterna är att Benne gör sitt yttersta att rädda ett mål och eventuellt tar bollen som Neo styr på Bennes hand och han får rött kort och det blir straff.

Neo gör en Claeas Hellgren räddning, dvs ser till att anfallaren skjuter i stolpen och bollen går till Anton som kör en Rinat Shamshutov raid och lägger in ett mål framåt trots att vi är en kort på banan och det drog nog ned dagens högsta jubel.
Till slut landar vi alltså med en 17-7 seger och befäster tredje platsen. Bago konserverade sin målform och gör sex mål och närmar sig toppen av skytteligan. Även hans namne Anton Halvarsson sätter sex strutar. Lite kul att se målvakten Anton var den som tydligast läste att deras målvakt hade sin svaghet högt när han likt Palica alltid attackerade vid friläge och valde istället för hårda skott chippar och satte två snygga sådana i rad.

Nu har vi topplagen kvar som dessutom ska möta varandra så det går fortfarande att hamna i kvalspel och Trosa/Vagnhärad har ju tappat en hel del fart när deras toppspelare nu lirar i AFC. Vi behöver dock lite stolpe in och en seger nästa vecka mot FK Eskilstuna är ett måste.